Kuvauspaikkoja Puolangalla.
Paikka 2: Kempasvaaran näköalatorni

Joukokylästä Pesiöntietä Suomussalmen suuntaan ajetaan reilut 2 km, josta käännytään oikealle Heinäläntielle. Heinäläntietä parin kilometrin jälkeen käännytään vielä oikealle Kempasvaarantielle, jota pitkin pääsekin Kempasvaaran päälle asti. Opastus risteyksissä on uusittu ja näin paikka löytyy helposti.
Kempasvaaralla näköalatornin lisäksi on makkaranpaistokatos, wc ja päivätupa. Näkymä näköalatornista rajoituu luoteesta itään tornin vieressä olevan kuusikon vuoksi, mutta näkymä on kuitenkin laaja ja kantama pitkä.

Maisemakuvauksen lisäksi Kempasvaaralla voi kuvata myös laajaa kasvien kirjoa, sillä vaaralla on luonnonniitty, jota hoidetaan talkoilla. Näköalatorni on hyvä paikka kuvata maisemaa eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina, sillä auton saa ihan lähelle ja näin ollen paikalle pääsy on helppoa myös talvella.

2 Comments:

  1. Moi,

    Vierailin Kempasvaaralla, kiitos vinkistä. Viereinen kuusikko / muut korkeat puut kuitenkin rajoittaa näkyvyyttä mielestäni lounas-luode-välillä tai ainakin sinne puiden taakse aurinko laski (19.40 maissa) ja auringonlasku jäi siten kuvaamatta. Mitä olet mieltä tästä ilmansuunta-asiasta?

    • Kyllähän kuusikko selkeästi rajoittaa maiseman tutkiskelua ja kuvaamista, mutta sen kanssa täytyy vain tulla toimeen. Aamuisin aurinko on kuitenkin mielestäni näkösällä ja kuvausajankohta parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *